Gość
Siema w tym wątku chodzi o to żeby gracze którzy mają tanki premium i szczytowych tierów wyrażali swoje opinie na ich temat a żeby reszta wiedziała czy warto zdobywać taki czołg, artę lub td`ka
Gość
-To może ja zacznę jeżeli ktoś ma jakiś czołg premium 8 tieru (dostępny do zdobycia za golda) to niech go opisze najbardziej mi zależy na opisie t26e4 i lowe(jak rykoszetują, czy pociski dobrze wchodzą, jak się tym gra fajnie/nie fajnie i jakieś porady odnośnie tego jak nim grać)
-A takze czy warto robić takiego t110e5?? i to samo co w nawiasie powyżej.
Za wszelką pomoc dziękuje.
Gość
a i sork za to że nie dałem tego wątku w cołgach zamiast sprawach klanowych
Wilk
Jesli chodzi o SP czyli t26e4. To zakup jak najbardziej polecany wg mnie. Sam go kupilem i w 2 tyg 4 mln zarobku na nim.
Pociski wchodza z duza iloscia krytykow. Ciezko jest go przebic. Na bitwe srednie zarobki to 50-75k.
Wady
Strasznie wolny. :)
Gość
tak tylko jacpop opisal je na odpał.opis o tych czolgach jest wyjęty z kontekstu.mial te czolgi??nie a ja mialem i moge ci powiedziec co i jak.
t14-najlepszy 5 tier premium,twardy pancerz,dobre szybkostrzelne dzialko,mala penetracja,dosyc szybki jak na HT.
t25 -kosmicznie szybki i kosmicznie nieskrętny,szybkostrzelne dzialko ,dosyc dobra penetracja,sredni pancerz.
dmax-kozackie dzialko,dosyc mobilny,miekki pancerz.
churchill-malo mobilny,przeklamany pancerz,dosyc dobra penetracja,szybkostrzelny,
t127-OP tank na swoim tierze,troche za slabe dzialko
pz38h735f-Mini maus i nic wiecej mówic nie trzeba.
T2 LT-dosyc dobry bardzo mobilny i nie glupie dzialko.
typ59-jego swietnosc minela,ale i tak idzie spokojnie wyciągnąc na nim 130-140 k sreberek,slabe dzialko(jak na ten tier to 175 penetracji to malo,mobilny i wytrzymaly.
Gość
pz s38 739 - 3 tier, medium, 37km/h, szybkie działo - mały dmg - słaba penetracja ale sobie radzi, odbija niemal wszystko nawet 4 tiery, mocne radio
t25 - zgadzam się z siwulcem
Gość
A ja opiszę kw-5. Czołgu już nie ma w sklepie ale i tak go opiszę bo wg może go wrzucić jako gift.
Pierwsze może działo. Ma tylko 170 mm penetracji ale przy jego tierach daje radę jest dość szybkostrzelne~ 7 sec z dosylaczem i wentylacją często zadaje duży dmg tj 300-310 przy srednich 320.
jako drugi opiszę pancerz 180 przodu 160 i 140 z boku i tylu. Jest to dość dużo lecz czołg posiada dwa "garki" z przodu jeden większy i drugi mniejszy niesamowicie rykoszytuje działa z isow-7 itp.
Natomiast ten większy lubi łapiąc pestki ale tylko górna część, dolna też rykoszetuje.
proponuje taktyke "kątowania tyłem"
Polega ona na tym ze wyjeżdżamy tyłem skatowani pod katem 45° wtedy chowamy garnki i wystawiany gładki tyl.
Mobilność jest nawet znośna 40 km max
Na koniec NIESAMOWITY MM 9/10 bitew to 7 tiery + jeden 8 tier.
podsumowując czołg służy raczej do bicia mniejszych bo już taki is-3 sprawia problemy, ale biciem mniejszych zbija kokosy średnio po 100k na bitwę.
Gość
Wielkie dzięki chłopaki :D. Na koniec chcę dodać że jeżeli ktoś chce zapytać o jakiegoś tanka lub td`ka x tieru lub artę 8 to tu może śmiało pisać. A odnośnie arty może ktoś opisać gw typ e porady odnośnie grania nim jakie wyposażenie do niego kupić itd itp oraz gw tigera ( wolę się do niego z wolna przygotować) z góry dziękuje za wszelkie onfo odnośnie tych arty.
Gość
Odnosnie arty mam gw tigera i jest nawet spoko ale nie mam najlepszego działa ale najlepsze działo podobno jest strasznie niecelne, wolne, zerowe camo ale jak "jepnie" to każdy maus się chowa. Sądzę ze taktyka gw typ e jest bardzo podobna.
wkoncu to samo działo.
sorka za błędy.
A co kupic do arty ?
Proste dosylacz, szybsze celowanie i trzecie co tam wolisz
Aha i jeszcze ma strasznie mały kat wychylenia dziala w poziomie. Ale da się grać
Ostatnio edytowany przez LeopardzikPL (2012-10-26 13:17:27)